Raznovrsna ponuda na "Ozrenskoj jeseni"

Srna
Foto: Srna

PETROVO - U Petrovu je danas otvorena Kulturno-turistička manifestacija "Ozrenska jesen" na kojoj je više od 80 izlagača iz cijele Republike Srpske predstavilo raznovrsne proizvode, od zanatskih, umjetničkih do poljoprivrednih i konditorskih.

Ovu manifestaciju, osmu po redu, otvorio je načelnik opštine Petrovo Ozren Petković, koji je izrazio zadovoljstvo raznovrsnošću ponude, te naglasio da su ovakvi događaji odlična prilika za promociju i neposredni kontakt sa kupcima.

Aleksandar Janković iz Doboja, vlasnik prve kraft pivare koja pivo pakuje u limenku, predstavio se sa nekoliko vrsta zanatskog piva.

Pčelar Nebojša Andrić iz Karanovca, osim meda i prerađevina od meda, u ponudi ima i medovaču.

- Specifičnost medovače je u njenom odležavanju, čiji postupak se odvija od pola godine do godinu, odabiru odgovarajućeg mirisnog meda, uz dodavanje mirođija zbog arome i ukusa", pojasnio je Andrić.

On navodi da se zbog bistrine medovaća na svaka tri mjeseca pretaće, a od rakije preporučuje jabukovaču jačine 48 do 50 stepeni.

- Prilikom dodavanja meda, jačina rakije opada do 40 stepeni", kaže Andrić.

Manifestacija se održava u Termama Ozren u Kakmužu, u organizaciji Kulturno-turističkog i sportskog centra "Petrovo", uz podršku opštine i sponzora.

Manifestacija "Ozrenska jezen" organizovana je u okviru obilježavanja Miholjdana - Dana i krsne slave opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana