Promovisani kadeti policijske akademije

Srna
Foto: srna

BANjALUKA - U Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, u Zalužanima kod Banjaluke, danas je promovisano 326 kadeta 22. klase Jedinice za policijsku obuku Policijske akademije i 22 kadeta osme klase pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) koji su uspješno završili školovanje.

Ugovori su potpisani sa 306 kadeta 23. klase Jedinice za policijsku obuku i osam kadeta devete klase za pripadnike SAJ-a koji su tek počeli sa svojim školovanjem.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je cilj Vlade ulaganje u Republiku Srpsku, MUP Srpske i bezbjednost svih građana koji žive u Republici Srpskoj.

"Od 2015. godine intenzivno ulažemo u ljudske resurse, u mlade ljude. Samo u Centar za obuku u Zalužanima u posljednjih nekoliko godina uložili smo na desetine miliona KM. Nastavićemo da ulažemo, i ovdje želimo da već od iduće godine bude kampus gdje će buduće generacije Policijske akademije imati sve na jednom mjestu", izjavio je Višković novinarima.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da Vlada Republike Srpske sa Ministarstvom intenzivno radi na školovanju pripadnika MUP-a da bi zanovili snage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana