Projekat Filozofskog fakulteta "Dobri potomci su dobri preci" predstavljen i u Ribniku

Milijana Latinović
Foto: M.L.

RIBNIK - Jedan od uslova očuvanja srpskog identiteta u BiH je kontinuitet kulturnog naslijeđa.

Istakao je to večeras na predavanju u Ribniku profesor istorije na banjalučkom Filozofskom fakultetu Boško Branković.

Branković i njegove kolege profesori Snježana Kević Zrnić i Borivoje Milošević predstavili su okupljenima projekat Filozofskog fakulteta "Dobri potomci su dobri preci" koji se realizuje uz podršku vojvođanskog Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

Milošević je okupljenima govorio o "Školskoj nastavi i kulturi sjećanja" dok je Kević Zrnić govorila na temu “Porodično vaspitanje Srba u prošlosti i danas”.

- U vrijeme dominacije informaciono-tehnoloških formi komunikacije mogućnosti komuniciranja su ogromne, ali roditelji i djeca su sve više otuđeni jedni od drugih iako su krvno vezani -istakla je Kević Zrnić.

Upozorila je da rodbinske veze postaju sve manje bitne, a djeca provode vrijeme sa potpunim strancima na društvenim mrežama.

- Da li se u digitalnom okruženju vaspitavaju emocionalno osakaćene osobe nesposobne za empatiju, pretjerano ambiciozni karijeristi koji ne mare za druge i da li u moru devijacija kojima smo okruženi možemo vaspitavati zdrave i uravnotežene potomke spremne da vrijedno kulturno naslijeđe prenose svojoj djeci? Ovo je samo jedno od pitanja na koja pokušavamo dati odgovor - zaključila je Kević Zrnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana