Poskupljenja aranžmana skijašima nisu prepreka

Jana Kezić
Poskupljenja aranžmana skijašima nisu prepreka

BANjALUKA - Iako su cijene zimskih aranžmana veće i do 30 odsto mnogi stanovnici Srpske ni predstojeće sezone neće odustati od skijanja, što potvrđuju u turističkim agencijama, ističući da su kapaciteti na pojedinim destinacijama, i to onim ekskluzivnijim, već rasprodati.

U banjalučkoj agenciji “Unis turs” kazali su za “Glas Srpske” da su cijene aranžmana, u zavisnosti od hotela, skočile i do 30 odsto.

- Već sada imamo pristojan broj rezervacija za skijališta na Jahorini i Kopaoniku, a zanimljivo je da su i ove godine među građanima veoma popularni i ski-centri u Italiji i Austriji - rekli su u “Unis tursu”, dodajući da su određene kapacitete u Italiji već rasprodali.

Direktor agencije “Kontiki travel” u Banjaluci Vedran Jokić kaže da kako ljetna sezona jenjava, tako se građani intenzivno počinju interesovati za skijanje. Oni još, kako kaže, nemaju kompletne i formirane cjenovnike, jer se ne zna kakva će biti sezona na skijalištima.

- Sugrađani se tradicionalno najviše interesuju za Jahorinu i Kopaonik, a lani je vladalo veliko interesovanje i za Zlatibor, jer je proradila žičara na Torniku. Nadamo se da će tako biti i ove godine - kazao je Jokić.

Oni koju su spremni odvojiti nešto više novca, kako kaže, obično se odlučuju za skijališta u Evropi.

- Kada je riječ o malo ekskluzivnijim skijalištima, građani preferiraju Austriju i Italiju - rekao je Jokić.

U bijeljinskoj turističkoj agenciji “Hepi travel” kažu da su od avgusta, kada su počele stizati cijene zimskih aranžmana, počele i rezervacije, a najtraženiji su Jahorina i Kopaonik.

- Za skijanje se pretežno odlučuju nešto mlađi građani, a cijene aranžmana su skočile za oko 15 odsto u odnosu na lani, ali to ne sprečava ljubitelje skijanja da zakažu svoja putovanja - kazali su ovoj agenciji.

Dodali su da među građanima trenutno vlada interesovanje za kraćim i vikend putovanjima u evropske metropole.

- Obično se odlučuju za Istanbul, Toskanu, Budimpeštu, a veliko interesovanje vlada i za šoping ture u Trst i Grac - kazali su ovoj agenciji.

U turističkoj agenciji “Vuković” iz Prijedora su kazali da još nemaju ponude za zimu, ali da će ih uskoro objaviti i to za Zlatibor, Kopaonik i Jahorinu. Ispričali su da se građani trenutno najviše odlučuju za putovanja na domaće destinacije, gdje mogu iskoristiti vaučere i to većinom za Banju Vrućicu, Terme Ozren i Trebinje.

- Osim toga, građani se odlučuju za putovanja u Milano, Azurnu obalu, Veneciju, Budimpeštu i Instanbul, a aranžmane mahom rasprodamo prije polaska - rekli su u “Vukoviću”, dodajući da su cijene ovih aranžmana neznatno skočile.

Izleti

U agenciji “Vuković” kažu da u ponudi imaju i jednodnevne izlete na domaće destinacije, poput Sarajeva i Mostara.

- Osim toga imamo ponude i za Pečuj, Budimpeštu, Trst, Grac, Ljubljanu, Bled te Plitvička jezera - rekli su u “Vukoviću”, dodajući da je za ove izlete potrebno izdvojiti od 30 KM pa do maksimalno 69 KM, a među putnicima ima svih uzrasta, od djece do penzionera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana