Počela sa radom Sekcija za društvene igre na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci

GS
Foto: Ilustracija

Sekcija za društvene igre na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci je zvanično pokrenuta 17. decembra 2021. godine, saopšteno je sa FPN-a.

Sekcija trenutno ima 15 članova, ali je namjera organizatora da ovaj broj bude mnogo veći naredne godine.

Glavni cilj Sekcije je da okuplja tri grupe članova i to povremene igrače kojima je akcenat na druženju i jednostavnijim kartaškim igrama, jambu i monopolu, posvećenije igrače koji u slobodno vrijeme igraju kompleksnije društvene igre i neodlučne igrače kojima je prvobitno potrebna obuka o pravilima različitih društvenih igara, prenosi RTRS.

Sekcija će imati jedan stalni termin okupljanja od početka 2022. godine, a to je petkom od 15.30 do 19.00 časova, navodi se u saopštenju.Dodatni termini će se organizovati u skladu sa potrebama različitih grupa igrača.

Igre koje sekcija trenutno ima na raspolaganju uz kratka pojašnjenja su obične karte, UNO karte, šahJamb blokovi sa šest kockica, Carcassone, A Game of Thrones The Card Game, Lord of the Rings The Card, Marvel Champions, Small World of Warcraft, Magic The Gathering Gamenight, Arkham Horror 3rd Edition, Sherlock Holmes Consulting Detective.

Pozivaju se svi članovi da prijave kojim igrama raspolažu kako bi spisak bio dopunjen.

U sekciju se mogu prijaviti svi, a ne samo studenti Univerziteta u Banjaluci, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana