Mladi talenti spremni za donatorsko veče u akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”: Plesom i pjesmom bude magiju humanosti

Milijana Latinović
Mladi talenti spremni za donatorsko veče u akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”: Plesom i pjesmom bude magiju humanosti

BANjALUKA - Djetinjstva ispunjena brojnim teškoćama i ogromna borba za bolje sutra svakodnevica su mnogih mališana u Srpskoj, a da bi im pružili malo više druženja, igre i pomoći njihovi vršnjaci će kroz pjesmu i ples još jedno donatorsko veče u okviru akcije “S ljubavlju hrabrim srcima” učiniti magičnim i uspješnim.

Posljednji mjesec u godini tradicionalno je rezervisan za najplemenitiju ideju koja živi već 12 godina i koja okuplja humaniste iz svih krajeva Republike, ali i sa druge strane Drine. Centralni događaj manifestacije koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RS Željke Cvijanović, jeste donatorsko veče, koje će biti emitovano u nedjelju na prvom programu Radio-televizije RS. Partneri predsjednice i ovaj put su mladi talentovani umjetnici. Među njima su i Kotorvarošanka Sofija Petrušić i njen drugar Mihajlo Petrović iz Prnjavora, koji će se predstaviti duetskom pjesmom “Ružan san”. Mihajlo je za “Glas Srpske” rekao da je veoma uzbuđen i da jedva čeka da izađu na scenu.

- Već smo nastupali na Đurđevdanskom festivalu - rekao je Mihajlo, koji završava prvo polugodište sedmog razreda. Muke mu, kaže zadaje fizika, a u slobodno vrijeme osim što pjeva trenira i tenis.

I njegova drugarica Sofija je svestrana djevojčica, koja osim pjevanja voli i stoni tenis, a svira gitaru. Njena majka Daliborka Petrušić kazala je da je Sofija počastvovana što može da doprinese ovoj humanitarnoj akciji.

- To je velika priča i naše malo za tu djecu znači mnogo. Sofija voli da pjeva i ponosna sam što će biti dio akcije - kaže Daliborka.

Publika pred malim ekranima uživaće i u nastupu plesnog kluba “Orion” iz Pala, a rukovodilac Dragan Veselinović rekao je da je poziv za učešće u ovoj akciji veliko priznanje.

- Od toliko klubova izabran je naš. Predstavićemo se koreografijom, za koju vjerujem da će izmamiti aplauze - rekao je Veselinović.

Pred ovaj veliki nastup uzbuđeni su i članovi banjalučkog Dječijeg hora “Vrapčići”, koji su već deceniju dio ove plemenite ideje.

- Ovo je najbolja akcija u Srpskoj. Zajedno s “Banjalučankama” pjevamo našu kompoziciju “S ljubavlju hrabrim srcima”, kompozitora Mladena Matovića. Učimo djecu da odrastaju na dobroj muzici “Vrapčića” i da budu humani - rekao je rukovodilac hora Bane Đaković, naglasivši da “Vrapčići” i te kako imaju osjećaj za drugare kojima je pomoć potrebna.

Među mladim talentima koji su izabrani da uveličaju donatorsko veče je i desetogodišnja Ivana Lazendić iz Mrkonjić Grada. Njen mentor Milijana Malić rekla je da je Ivana dugogodišnji član gradskog hora “Mali princ”.

- Učestvujemo drugi put. Ivana će se predstaviti pjesmom “Dječiji svijet” - rekla je Malićeva, dodavši da je ona svestrana djevojčica koja se bavi pjevanjem, sviranjem, a u školi niže petice.

Ove godine cilj akcije je da se sakupi dovoljno novca za kupovinu vozila za 33 udruženja u sklopu Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima RS (MeNeRaLi).

Humanitarni broj

Da bi bilo sakupljeno što više novca za kupovinu vozila do 31. decembra aktivan je “m:tel” humanitarni broj 1411, a svi koji pozovu doniraju jednu marku. Osim toga, Ministarstvo finansija RS otvorilo je račun posebnih namjena “S ljubavlju hrabrim srcima” broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke Banjaluka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana