Ljevnaić: Digitalizacijom želimo donijeti promjene

Srna
Ljevnaić: Digitalizacijom želimo donijeti promjene

JAHORINA- Na Jahorini je završen jedinstveni samit "Digital hab" koji je okupio oko 150 učesnika najeminentnijih stručnjaka iz poslovnog, digitalnog i sektora informacionih tehnologija regiona i Evrope.

"Digital hab Jahorina" projekat je Olimpijskog centra "Jahorina" i marketing agencije "Signečr" /Signature/, koji je održan u protekla četiri dana s ciljem edukacije u IT oblasti, oblasti turizma i skijaškog biznisa na planinskoj turističkoj destinaciji, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da strah od digitalizacije dolazi iz neznanja.

"U poslu se broje samo realizacije, a poenta ovog poslovnog događaja jeste da društvu donesemo promjene, kao i ljudima koje, u ovom cjelokupnom procesu, nipošto ne smijemo zaboraviti", istakao je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, tokom samita je održan impozantan broj predavanja i panela o temama "Spajanje stvarnog i virtuelnog svijeta", "Digitalizacija u javnom sektoru", "Kako da uvedete inovaciju u svoj biznis", o digitalizaciji u sportskoj industriji, ali i njenoj ulozi u transformaciji turističke ponude skijaških centara.

U ponedjeljak, 10. oktobra, u večernjim časovima u Olimpijskom baru na 1.879 metara nadmorske visine, učesnike samita, zvanice i goste iz cijele Evrope zabavljala je džez pjevačica Lena Kovačević.

Predstavnici kompanije "TehnoAlpin" drugog dana na samitu govorili o prednostima digitalne tehnologije u proizvodnji snijega, o pametnom upravljanju snijegom i efikasnom korištenju resursa.

Nakon predavanja uslijedila je i demonstracija efikasnog i održivog osnježavanja na polazu gondole "Poljice" takozvanog novog sistema za vještačko osnježavanje staza "Snoufektori".

Posljednji dan samita obilježio je panel pod nazivom "Budućnost i evolucija skijanja", ali i budućnost djece na planinama, kao i generacije "Z", a učesnik je bio međunarodni stručnjak za skijaške centre i skijaški biznis Laurent Vanat.

"Fenomenalne informacije o skijalištima širom svijeta svi prisutni saznali su od sjajnog eksperta iz Švajcarske, koji je procentualno prikazao impozantan dijapazon interesantnih i činjeničnih informacija o skijanju u svijetu, ali i dao brojne, digitalne savjete uz pomoć kojih svako skijalište može da napravi napredak u postojećem poslovanju", navodi se u saopštenju.

U Olimpijskom baru na vrhu Jahorine sinoć su učesnike i goste zabavljali pjevači Milica Todorović i Stevan Anđelković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana