Lazić : Neprihvatljiv zahtjev za smjenu ministra Milunovića

Srna
Lazić : Neprihvatljiv zahtjev za smjenu ministra Milunovića

BANjALUKA - Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila smatra krajnje neprihvatljivim zahtjev boraca sarajevsko-romanijske regije za smjenu ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duška Milunovića, izjavio je Srni predsjednik organizacije Veljko Lazić.

-Republička organizacija daje punu podršku Milunoviću, jer je dosadašnjim radom doprinio unapređenju položaja boračke populacije u Republici Srpskoj - istakao je Lazić.

Borci sarajevsko-romanijske regije zatražili su juče smjenu ministra Milunovića, jer ga smatraju odgovornim za težak položaj boračke populacije i kako navode „sramno povećanje boračkih naknada“.

Lazić je napomenuo da je zahtjev za smjenu Milunovića zasnovan na paušalnim, a ne stvarnim ocjenama rada i postignutim rezultatima resornog ministarstva, koje je u odnosu na raniji period značajno unaprijedilo materijalno-socijalni položaj položaj boračkih kategorija, u skladu sa finansijskim mogućnostima budžeta Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, u budžetu Republike Srpske za iduću godinu povećana su sredstva za boračko-invalidsku zaštitu, a redovno se isplaćuju invalidnine, mjesečni i godišnji borački dodatak.

-Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo demobilisanim borcima koji imaju najmanje 15 godina penzionog staža i 65 godina života priznali su pravo na najnižu penziju u Republici Srpskoj - rekao je Lazić.

On je rekao da resorno ministarstvo intenzivno radi na rješavanju problema zapošljavanja djece poginulih boraca i da postoje najave u Vladi Republike Srpske da se kreditnim sredstvima konačno riješi stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana