Kardinal Puljić: Nema Hrista tamo gdje vladaju oholost i sebičnost

Srna
Foto: Anadolija

SARAJEVO - Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić poručio je danas da "nema obnove u Hristu tamo gdje vladaju oholost, bahatost i sebičnost".

"Da bismo stvarno mogli slaviti i doživjeti Božić, valja nam prihvatiti svoju ljudsku ograničenost, grešnost i zavisnost o Božijoj ljubavi", naveo je kardinal Puljić u tradicionalnoj božićnoj čestitki.

Nadbiskup vrhbosanski smatra da današnje vrijeme ljudi doživljavaju stresno i napeto zbog političkih prepucavanja i ignorisanja čovjeka, njegovog prava i dostojanstva. Kardinal Puljić kaže da se čudan nemir uvukao u ljude, da se moćnici i dalje poigravaju malim čovjekom, kao i da još traje i nesigurnost zbog kovida 19. "Ovaj agresivni, potrošački mentalitet svake godine nam u javnosti pokuša ukrasti Isusa. Povodu Isusovog rođenja otvaraju se razni bazari i priređuju kulturna događanja, ali Isusa tu nema", ističe kardinal Puljić.

Kardinal Puljić je vjernicima uputio božićnu poruku, te ih podstakao da budu otvoreni za mir koji donosi Isus Hrist. "Da bi taj Hristov mir bio vidljiv, potrebno je stvarati međusobno pomirenje, praštanje i povjerenje. U tom duhu vam želimo čestit Božić, koji će ispuniti milošću srca vaša, da vjera bude radosno doživljavanje Isusovog rođenja!", poručuje nadbiskup vrhbosanski.

Puljić je posebne čestitke u povodu katoličkog Božića uputio djeci, kao i starim, bolesnim i nemoćnim. Vjernici koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru sutra proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik. Sutra Božić proslavljaju Rimokatolička crkva, protestantske i anglikanske crkve, kao i pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana