Kakvo je jutros stanje na putevima

Srna
Kakvo je jutros stanje na putevima

BANjALUKA - U Republici Srpskoj i FBiH saobraćaj se jutros na većini puteva odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnja i da zbog visoke dnevne temperature duža putovanja planiraju rano ujutro ili kasno poslije podne, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U ponedjeljak, 2. septembra, od devet do 16 časova biće saniran asfalt u sporoj traci magistralnog puta na dionici Klašnice dva - Šargovac, u blizini firme “Rema trejd” u Trnu.

Na magistralnom putu Donja Bukovica-Vršani i Vršani-Bijeljina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog sanacije puta, te se odvija naizmjenično, jednom trakom uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Sarajevo-Foča na dionici Trnovo-Miljevina, u kanjonu rijeke Bistrice, saobraćaj će povremeno biti obustavljan između sedam i 16 časova, dva puta po pet do sedam minuta.

Na dionici magistralnog puta Brodar-granica Republika Srpska/Srbija (Rudo jedan) u tunelu Trgovišta izmijenjen je režim saobraćaja zbog postavljanja rasvjete.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je i zbog postavljanja rasvjete u tunelima “Cera tri” i “Strogonik” na magistralnom putu Brodar-Višegrad, kao i na magistralnom putu na dionici Međeđa-Brodar u tunelu “Kotva dva”.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka (uključujući most) do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu na dionici Rudanka-Doboj.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Režim saobraćaja, uz postavljenu privremenu signalizaciju, izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina zbog postavljanja rasvjete u tunelu “Sijeračke stijene”.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom, postavljena je signalizacija, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Putnička vozila preusmjeravaju se preko lokalnog puta Modran - Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje - Donja Trnova - Glavičice - Mezgraja.

Zbog rehabilitacije dionice magistralnog puta Han Pijesak dva – Sokolac izmijenjen je režim saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici Brod na Drini (Foča) - Hum (Šćepan Polje) zbog rekonstrukcije magistralnog puta izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog izgradnje mosta na regionalnom putu Razboj-Rudanka do 27. septembra biće izmjena u odvijanju saobraćaja za prelaz transportera i teške mehanizacije.

Do 8. oktobra zbog miniranja terena biće povremenih obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča u mjestu Kostajnica. Saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija.

Na regionalnom putu Razboj–Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, saobraćaj se zbog radova odvija usporeno za putnička vozila, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu dionica Stari Ugljevik - Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Izmjena odvijanja saobraćaja na regionalnom putu Teslić tri - granica Republika Srpska/FBiH (Podjezera) zbog rekonstrukcije vodovodnog cjevovoda.

Saobraćaj se na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka odvija jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila zbog aktiviranih klizišta.

Zbog oštećenja mosta u Mačkovcu zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila na regionalnom putu Priboj - granica Republika Srpska/FBiH (Šibošnica) na dionici Mačkovac-Piperi.

Na regionalnom putu na dionici Polje-Podnovlje na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase više od 30 tona, na nadvožnjaku na magistralnom putu dionice Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putu Brodar - granica Republika Srpska/Srbija (Rudo) zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase više od 10 tona, dok je za putnička vozila brzina kretanja ograničena na 20 kilometara na čas.

Na magistralnom putu dionice Brod na Drini - granica BiH/Crna Gora (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sancioni radovi aktuelni su na putevima Kladanj-Vlasenica, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina i Olovo-Semizovac.

Na graničnom prelazu Izačić pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH ka Hrvatskoj, dok na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila više od pet tona najveće dozvoljene mase, te se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana