Fondacija princeze Katarine: Božićni darovi djeci Srbije i Srpske

Srna
Foto: Srna

Fondacija princeze Katarine Karađorđević, u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Lajflajn" iz Čikaga, pripremila je božićne poklone za više od hiljadu djece iz Srbije i Republike Srpske, saopšteno je iz Fondacije.

Božićni pokloni juče su već podijeljeni djeci u Beogradu, a narednih dana darove će dobiti i mališani širom Srbije i Srpske.

Fondacija princeze Katarine podsjeća da tradicionalno uručuje paketiće domovima za djecu bez roditeljskog staranja, kao i dnevnim boravcima za djecu sa posebnim potrebama, utočištima za žene i brojnim drugim institucijama.

"Jučerašnja isporuka u Beogradu samo je deo velikog projekta koji su pre 20 godina započeli princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević sa ciljem da donesu sreću i osmehe socijalno ugroženoj deci u Srbiji i Republici Srpskoj", istakli su u Fondaciji.

Organizacija "Lajflajn" iz Čikaga tradicionalno prikuplja donacije za kupovinu poklona za djecu za božićne praznike, koji se najmlađima dijele svake godine, a koje čine odjeća, obuća, igračke, sredstva za higijenu i školski pribor, te slatkiši i grickalice.

Kamion sa stvarima iz Čikaga stigao je prije dvije sedmice u kraljevski dvor, gdje je princezina Fondacija pripremila paketiće za djecu u Srbiji i Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana