Ćurić: Zemljište prodato u skladu sa procedurama

Srna
Foto: Arhiva

TREBINjE- Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izjavio je da je gradsko zemljište prodato u skladu sa procedurama i propisima, kao i po većoj cijeni od početne, te odbacio optužbe trebinjske opozicije o nelegalnoj prodaji.

Ćurić je naveo da su prije prodaje gradskog zemljišta bile organizovane dvije licitacije, istakavši da su nadležna odjeljenja i Gradska uprava obavili sve što je bilo neophodno i u skladu sa propisima.

"Mi smo imali početnu cijenu za prodaju zemljišta od 180 KM, ona je prodata za više od 200 KM", rekao je Ćurić novinarima.

On kaže da je gradska Skupština izglasala da se u budžet za 2021. godinu od prodaje zemljišta ostvare prihodi od tri miliona KM, a da trebinjska opozicija ovakvim optužbama želi da ugrozi budžet grada.

Odbornici trebinjske opozcije podnijeli su danas krivičnu prijavu protiv Ćurića zbog, kako su naveli, "nelegalne prodaje gradskog zemljišta".

 

Grad Trebinje je u proteklom periodu prodao četiri parcele ukupne površine 8.294 metra kvadratna, a zemljište je prodato za oko 1, 7 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana