Besplatna pomoć radnicima i poslodavcima

D. K.
Besplatna pomoć radnicima i poslodavcima

Banjaluka - Direktor Agencije za mirno rješavanje radnih sporova RS Borislav Radić rekao je da je sav postupak koji obavlja ta agencija besplatan i da je njihov osnovni cilj da pomognu svim radnicima i poslodavcima.

- Niko nikada nam nije bio dužan da plati nijednu marku - naglasio je Radić.

Kako je istakao, informacije koje u medijima plasira Sindikat obrazovanja, nauke i kulture RS nisu tačne, naglasivši da ga brinu izjave predsjednika tog sindikata, zato što su upravo oni prije mjesec, kako kaže, digli hajku i Agenciju zatrpali sa oko 3.500 predmeta.

On smatra i da ministar prosvjete nije imao prave informacije kada je nedavno na konferenciji za novinare u Banjaluci izjavio da svaki sporazum koji se sklopi sa Agencijom to ministarstvo košta 50 maraka.

- Uopšte ne stoji konstatacija da ministarstvo na osnovu tih sporazuma treba da plati skoro milion KM. Postupak je besplatan i za radnike i za poslodavce - istakao je Radić.

Dodao je da je ova agencija samo tokom prošle godine riješila blizu 1.900 predmeta, a od toga u više od 90 odsto slučajeva bio je sporazum radnika i poslodavca i niko nikada nije platio ni marku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana