Za nove puteve i most u Srpcu 147.000 KM

D. J.
Za nove puteve i most u Srpcu 147.000 KM

Srbac - Sanacija puteva i gradnja mostova jedan je od prioriteta opštinske uprave u Srpcu, zbog čega je započeta realizacija nekoliko infrastrukturnih projekata u vrijednosti od oko 147.000 maraka.

U naselju Gornji Korovi u toku je gradnja mosta preko rijeke Osovice koji će zamijeniti dotrajali drveni most, a vrijednost ove investicije je 37.000 maraka.

- Nedavno smo u upotrebu pustili i most u Dvorinama umjesto starog koji je odnijela poplava, dok će most u Gornjim Korovima biti deseti koji smo izgradili ili sanirali u posljednje tri godine - rekao je načelnik opštine Drago Ćirić.

U selu Kaoci završeno je asfaltiranje lokalnog puta u zaseoku Crni Potok u dužini od 300 metara, a iz opštinskog budžeta je za ovu investiciju izdvojeno oko 20.000 KM.

- Uskoro će početi i rekonstrukcija i asfaltiranje lokalnog puta koji vodi do novoizgrađene fabrike vode u Gornjim Srđevićima u dužini od kilometar. Za ove namjene biće izdvojeno oko 90.000 maraka - istakao je Ćirić i dodao da se uporedo sa ovim radovima krpe udarne rupe u nekoliko sela i posipaju šljunkom nekategorisani putevi u Lijevče polju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana