Vučurević prodao zemljište pod sudskom blokadom

Marijana Miljić
Vučurević prodao zemljište pod sudskom blokadom

Trebinje - Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević prodao je parcelu površine 7.500 metara kvadratnih u krugu kasarne "Luka Vukalović" iako je sud zabranio raspolaganje tom imovinom jer ju je Vlada RS dodijelila Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj.

Okružni privredni sud u Trebinju nedavno je donio odluku kojom je Gradskoj upravi Trebinje zabranjeno raspolaganje imovinom na području nekadašnje kasarne koja je kao neperspektivna vojna imovina odlukom Vlade RS dodijeljena Eparhiji.

- Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska je 5. februara dostavila prijedlog i zatražila mjere obezbjeđenja protiv Gradske uprave Trebinje u kojem je navedeno da odlukom Vlade o raspodjeli neperspektivne vojne imovine površina od 13.000 metara kvadratnih treba da bude stavljena na raspolaganje Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj - kazao je ranije predsjednik Okružnog privrednog suda Smajil Begović.

Zemljište je prodato u srijedu na licitaciji koju je organizovala Gradska uprava, samo dva dana nakon sjednice Skupštine grada na kojoj je Vučurević naglasio da će zbog sudske odluke o zabrani raspolaganja imovinom biti dovedene u pitanje investicije i izvršenje budžeta.

Vučurević je "Glasu Srpske" rekao da je imovina prodata i da je kupac predsjednik RS Milorad Dodik.

- Jeste prodali smo Dodiku, ali vi to ne smijete da napišete - rekao je Vučurević prije nego što je prekinuo vezu.

On je agenciji Srna rekao da je licitacija održana, ali da ne zna da li je zemljište prodato. Vučurević je rekao da je na licitaciji ponuđeno zemljište koje se nalazi u krugu kasarne "Luka Vukalović" i da nije bilo pod zabranom raspolaganja, iako je samo prije dva dana rekao da je stavljena zabrana.

- I ubuduće ću raspolagati imovinom u krugu kasarne za dobrobit razvoja grada i po cijenu da odgovaram pred pravosudnim institucijama - rekao je Vučurević.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Trebinju Luka Petrović rekao je da Vučurević nikako nije smio da proda zemljište koje se nalazi u krugu kasarne.

- Vučurević se ponaša kao šerif u Trebinju i radi šta hoće jer je u više nego dobrim odnosima sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom. To je potvrdio i potezom da prodaje imovinu u krugu kasarne koja je pod zabranom raspolaganja još od 2005. godine odlukom visokog predstavnika - kazao je Petrović i dodao da je Gradska uprava organizovala licitaciju i prodala imovinu koja je pod zabranom.

Odbornici

Odbornik SNSD-a u trebinjskoj Skupštini Blagoje Šupić naveo je da je najžalosnije što Slavko Vučurević rasprodaje i gradsku imovinu kao da je njegova djedovina, a pare troši za plate preglomazne administracije koju je naprimao u svom mandatu.

Odbornik NDP-a Slobodan Šaraba navodi da je Vučurević prodajom zemljišta demantovao sam sebe.

- Konferencija za novinare i sjednica Skupštine grada koje je sazvao bile su klasična manipulacija građanima i odbornicima i otvaranje sukoba sa Eparhijom zahumsko-hercegovačkom i primorskom - kazao je Šaraba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana