Velika šteta od gradnje hidroelektrane na Govzi

R. Đ.
Velika šteta od gradnje hidroelektrane na Govzi

Foča - Stanovnici fočanskih mjesnih zajednica Jeleč i Miljevina održali su zbor zbog nezadovoljstva načinom izgradnje mini-hidroelektrane "Govza 1" na istoimenoj rijeci jer smatraju da taj projekat uništava puteve i riječno korito i od njega neće biti nikakve koristi za njihov kraj.

Hidroelektranu snage do pet megavata na osnovu koncesije gradi preduzeće "Elektros" iz Banjaluke, a mještani tvrde da izvođač radova odstupa od uslova predviđenih u izdatoj dozvoli. Zbog toga su se proteklog vikenda okupili da bi još jednom ukazali na štetne posljedice i pozvali vlasti da preduzmu mjere kako bi nepravilnosti bile otklonjene.

- Tražimo da nas opštinske strukture obavijeste o gradnji hidrocentrale, a imamo informacije da će ovdje biti građene još dvije. Želimo istinu jer ovo su naši resursi, sami smo gradili put uloživši oko 70.000 maraka. Tražimo da naši mještani budu angažovani i dobiju zaposlenje i da se investitor ponaša u skladu sa projektom, a ne da odstupa od njega i nanosi štetu - kazao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Jeleč Šefik Tuzlak.

Izgradnja "Govze 1" počela je 30. jula prošle godine, a zbog kašnjenja Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva tražilo je od koncesionara informacije o stepenu realizacije koncesionog ugovora i razlozima kašnjenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana