Uređenje korita Janje spas za 3.300 domaćinstava

Lj. A.
Uređenje korita Janje spas za 3.300 domaćinstava

Bijeljina - Odbornici Skupštine grada Bijeljina jednoglasno su usvojili odluku o eksproprijaciji zemljišta, neophodnu za početak uređenja korita rijeke Janje, u dužini od oko osam kilometara.

Uređenjem korita Janje, koja je u proteklih 40 godina nanijela ogromnu štetu mještanima, biće zaštićeno više od 3.300 domaćinstava, u kojima žive uglavnom izbjegličke i povratničke porodice.

Prema riječima gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, do sada je obezbijeđeno 13 miliona KM, od čega je četiri miliona KM donirala vlada Turske, a ostatak posredstvom projekata koje finansira Svjetska banka i IPA fondovi. Iz gradskog budžeta za eksproprijaciju je izdvojeno oko 500.000, dok je Fond solidarnosti odobrio milion KM.

Opozicioni odbornici su podržali odluku, jer je, prema riječima šefa Odborničkog kluba SNSD-a Ivana Burića, veoma bitna za stanovništvo. Usvojena je i informacija o realizaciji jesenje i planu proljećne sjetve u Semberiji, te niz zaključaka koji se odnose na isplatu prošlogodišnjih podsticaja resornog ministarstva i agrarnog fonda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana