Trebinje: Crkva odlučuje o tužbi grada

R. Mi.
Trebinje: Crkva odlučuje o tužbi grada

Trebinje - Okružni privredni sud u Trebinju poništio je juče rješenje o privremenoj zabrani raspolaganja dijela neperspektivne vojne imovine u krugu bivše kasarne "Luka Vukalović".

Predsjednik Okružnog privrednog suda Smajil Begović naveo je da od Eparhije zavisi da li će tužiti grad i tako spriječiti eventualnu prodaju svoje parcele na toj lokaciji.

- Na osnovu dokaza koje je dostavio grad utvrđeno je da je sporna parcela u vlasništvu Trebinja od 2012. godine. S druge strane, evidentno je da grad Trebinje uknjižavanjem sporne parcele u svoje vlasništvo nije postupio prema zaključku Vlade RS iz 2007. godine, prema kojem se i ta parcela dodjeljuje na korišćenje Eparhiji  - kazao je Begović.

Okružni privredni sud u Trebinju početkom februara donio je odluku o zabrani raspolaganje imovinom gradu Trebinje na području nekadašnje kasarne koja je kao neperspektivna vojna imovina odlukom Vlade RS dodijeljena Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj. Eparhija je 5. februara dostavila prijedlog i zatražila mjere obezbjeđenja protiv Gradske uprave Trebinje u kojem je navedeno da odlukom Vlade o raspodjeli neperspektivne vojne imovine površina od 13.000 kvadratnih metara treba da bude stavljena na raspolaganje Eparhiji.

Uprkos tome, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević prodao je 17. februara parcelu površine 7.500 kvadrata u krugu kasarne iako je to sud zabranio.

Begović smatra da će nepoštovanje odluke Vlade RS biti osnov Eparhiji da podnese tužbu protiv grada i tako spriječi eventualnu prodaju sporne parcele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana