Stanojević: Na zanimljiv način predstaviti znamenitosti Srpske

Srna
Stanojević: Na zanimljiv način predstaviti znamenitosti Srpske

Banjaluka - Koautor portala i projekta "Upoznaj Srpsku" Marko Stanojević rekao je Srni da je uz moto "Upoznaj je bolje, voljećeš je više" cilj ovog projekta da se promovišu prirodna i kulturna dobra, te mjesta u Srpskoj koja vrijedi posjetiti.

On je naveo da, osim brojnih kategorija sa podacima o najzanimljivijim lokalitetima Republike Srpske, internet portal "Upoznaj Srpsku" /www.upoznajsrpsku.com/ sadrži i druge kvalitetne sadržaje, kao što su fotografije, prilozi i obrazovno- informativni tekstovi koji na zanimljiv način predstavljaju Srpsku.

"Dolazimo i do najnepristupačnijih dijelova teritorije Republike Srpske, fotografišemo ih, snimamo im koordinate, ucrtavamo rute, vršimo razna mjerenja, a kasnije pišemo adekvatne, popularne i edukativne tekstove, te pravimo razne priloge", rekao je Stanojević.

Sa 70 priča koje su raspoređene u 11 kategorija, portal je počeo sa radom 9. januara, simbolično na Dan Republike, a Stanojević ističe da će sadržaj portala biti permanentno dopunjavan novim sadržajima.

"Osim trenutnih kategorija i njihove nadogradnje, plan je da se internet stranica obogati sadržajima u vezi sa planinama, rijekama, znamenitim ličnostima, manifestacijama, arheološkim lokalitetima i drugim značajnim podacima", pojasnio je Stanojević.

On kaže da su sve priče ilustrovane kvalitetnim fotografijama, te dodaje da će na portalu uskoro biti objavljeni i kartografski prilozi i video-materijali.

Istakavši da je realizacija projekta "Upoznaj Srpsku" do sada sprovođena na bazi vlastitih sredstava i mogućnosti, Stanojević je naveo da u budućnosti očekuje podršku sa različitih instanci.

"Unapređenje rada sajta i podizanje njegovog kvaliteta na viši nivo iziskuju mnogo veće kapacitete od onih koje imamo, što se prije svega odnosi na tehničku opremljenost", rekao je Stanojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana