Stanari: Podsticaji u poljoprivredi 105.000 KM

Srna
Stanari: Podsticaji u poljoprivredi 105.000 KM

Stanari - Odbornici Skupštine opštine Stanari usvojili su danas program raspodjele sredstava u poljoprivredi za tekuću godinu u iznosu od 105.000 KM.

Programom, koji je dopunjen sa pet amandmana, definiše se potrebna dokumentacija, minimalni uslovi za podsticajna sredstva, iznos i specifičnosti za proces odobravanja.

Odbornik PDP-a Dragomir Vidović, smatrajući da program nije kvalitetno pripremljen, zahtijevao je da bude povučen sa dnevnog reda.

Predsjednih Upravnog odbora Udruženja poljoprivrednika Miladinko Kovačević rekao je za Srnu da program podsticaja predstavlja prihvatljivu ponudu lokalne uprave iako ima određenih manjkavosti.

On ističe da podsticaji ne smiju biti socijalnog karaktera i na štetu registrovanih poljoprivrednih domaćinstava, kojima je ova djelatnost jedini izvor prihoda.

Kovačević je ukazao da neriješeni imovinsko-pravni odnosi na zemlji, koja je predmet zakupa, otežavaju pristup podsticajnim mjerama.

Odbornici su usvojili odluku da mjesečne naknade predsjednika nadzornih i upravnih odbora iznosi 400 KM, a članova 350 KM. Usvojena je odluka o smanjenju komunalnih taksi.

Formiran je Savjet za bezbjednost saobraćaja opštine, javne ustanove Sportsko-turistička organizacija i Kulturno-obrazovni i informativni centar, te Dobrovoljna vatrogasna jedinica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana