Stanari dobijaju Dom zdravlja

D. D.
Stanari dobijaju Dom zdravlja

Stanari - Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić istakao je da će uskoro biti formirana radna grupa za formiranje Doma zdravlja u Stanarima koja će biti zadužena za razdruživanje sa matičnim Domom zdravlja u Doboju.

- Opština je spremna da izdvoji oko 300.000 maraka samo za gradnju doma zdravlja, a sigurno je da će se i Vlada RS uključiti u ovaj projekat - istakao je Bogdanić i dodao da očekuje da će stanovnici Stanara već dogodine imati novu zgradu i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

Direktor Doma zdravlja u Stanarima Darko Lukić rekao je da neće biti pada kvaliteta zbrinjavanja u okviru primarne zdravstvene zaštite, već će se problemi u hodu rješavati zajedno sa matičinim Domom zdravlja u Doboju.

Prema riječima direktora Doma zdravlja u Doboju Radoslava Nikolića, razdruživanje će ostaviti posljedice po ovu zdravstvenu ustanovu prvenstveno zbog toga što će određeni broj osiguranika preći u stanarski Dom zdravlja.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić je podsjetio da su na šestoj sjednici lokalnog parlamenta konstituisani organi, Upravni odbor i menadžment Doma zdravlja Stanari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana