Srbija u Srebrenici finansira projekte vrijedne tri miliona evra

Srna
Srbija u Srebrenici finansira projekte vrijedne tri miliona evra

Srebrenica - Vlada Srbije finansiraće četiri infrastrukturna projekta u opštini Srebrenica ukupne vrijednosti tri miliona evra – istaknuto je nakon sastanka stručnog tima iz Srbije sa predstavnicima ove opštine.

Radovi na realizaciji ovih projekata počinju u maju ove godine, a gradiće se dječije obdanište, rekonstrukcija glavne saobraćajnice u Srebrenici, izgradnja proizvodne hale u industrijskoj zoni u Potočarima i izgradnja mosta na jezeru Perućac. Pored ovih sredstava, Vlada Srbije, nakon investiciono – razvojne konferencije održane u novembru prošle godine, u budžet Srebrenice uplatila je i četiri miliona maraka direktne pomoći lokalnom budžetu.

Načelnik srebreničke opštine Ćamil Duraković rekao je prethodno da je na posljednjoj sjednici Skupštine opštine usvojena lista prioritetnih projekata koji će biti predstavljeni stručnjacima iz Srbije radi početka priprema za njihovu realizaciju i izrade projekata.

Durković je precizirao da je prvi prioritetni projekat rekonstrukcija glavne saobraćajnice i izgradnja trotoara od Soloćuše na ulazu u Srebrenicu iz pravca Bratunca do Učine Bašte na izlazu prema Skelanima.

"Posjeta ovog tima organizovana je radi dogovora o realizaciji projekata koji su veoma važni za našu opštinu", istakao je Duraković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana