Srbac: Sa njive uklonjene tromblonske mine

D. J.
Srbac: Sa njive uklonjene tromblonske mine

Srbac - Tim za uklanjanje minsko-eksplozivnih sredstava Republičke uprave Civilne zaštite uklonio je dvije neeksplodirane tromblonske mine u Sitnešima i Starom Martincu kod Srpca, koje su pronađene na poljoprivrednim parcelama.

Mine su pronašli građani koji su nakon toga kontaktirali sa Policijskom stanicom i Opštinskim štabom Civilne zaštite u Srpcu.

- Mine su uočene nakon poljoprivrednih radova, zbog čega smo ih obilježili i obezbijedili, da ne bi predstavljale opasnost za ljude, a demineri su ih uspješno uklonili - rekao je načelnik Opštinskog štaba Civilne zaštite Srbac Borivoje Vrsajković.

On je dodao da je od 15. marta ove godine uklonjeno više od 20 minsko-eksplozivnih sredstava na području srbačke opštine. Prema njegovim riječima, obavljene su i pretrage četiri lokacije, zbog sumnje da se na njima nalazi veći broj ubojitih sredstava iz Drugog svjetskog rata.

- Da ne bi bila ugrožena njihova bezbjednost, građani ne smiju da sami uklanjaju ili pomjeraju mine do dolaska deminerskog tima - istakao je Vrsajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana