Rogatica: Stipendije za 123 studenta

S. M.
Rogatica: Stipendije za 123 studenta

Rogatica - Stipendije iz opštinske kase u Rogatici biće isplaćene za 123 studenta u školskoj 2015/2016. godini, koji su u petak sa načelnikom ove opštine Tomislavom Puhalcem potpisali ugovore o stipendiranju.

Za stipendije su konkurisala 142 studenta, a bodovali su se uspjeh u školovanju, deficitarnost zanimanja, te pripadnost porodicama poginulih boraca i RVI do četvrte kategorije.

- Iz budžeta opštine će biti izdvojeno 100.000 maraka, a stipendisti će dobijati od 50 do 130 maraka mjesečno, koliko su dobila dva studenta, uključujući đaka generacije. Cilj je da narednih deset mjeseci pomognemo našoj omladini, a da se oni zauzvrat nakon školovanja vrate u našu opštinu i doprinesu njenom razvoju - poručio je Puhalac. 

Stipendije su obradovale i perspektivne sportiste Anđelu Delić i Nikolinu Ćaćić.

Tatjana Marjanović, dijete poginulog borca i student četvrte godine Ekonomskog fakulteta na Palama, zahvalila je na stipendiji, istakavši da će joj ovaj novac dobro doći.

Dejan Brkić, koji je upisao prvu godinu Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, poručio je da će se vratiti u Rogaticu kada završi studije.

Iako je redovan student, Gorana Sorak, student četvrte godine Filozofskog fakulteta u Palama, nikad nije napuštala Rogaticu. Ova vrijedna studentkinja je i trener Ženskog odbojkaškog kluba Mladost, člana Prve lige RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana