Restoran Novak otvara vrata u Srpskoj

Marina Čigoja
Restoran Novak otvara vrata u Srpskoj

Banjaluka - Prvi restoran u RS koji će nositi ime najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića biće otvoren danas u Banjaluci na poznatom izletištu Banj brdo.

Otvaranje restorana najavljeno je i na zvaničnoj stranici lanca restorana čiji je vlasnik porodica srpskog tenisera - "Novak Café & Restaurant".

- Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da će 16. oktobra u Banjaluci, na adresi Put Banjalučkog odreda bb, biti otvoren restoran na osnovu franšize " Novak Café & Restaurant " - navedeno je na sajtu ovog lanca restorana.

Iako franšiza pripada porodici prvog reketa svijeta, restoran u Banjaluci ne otvaraju Đokovići, već Duško Kalinić, koji je otkupio prava na korišćenje franšize. Upravo u objektu čiji je vlasnik zajedno sa suprugom Gordanom Tešanović, direktorom Doma zdravlja u Banjaluci, nalazi se restoran "Novak". Ekipa "Glasa Srpske" uvjerila se juče da je sve spremno za otvaranje restorana. Radnike smo zatekli u obavljanju završnih priprema pred otvaranje.

Otvaranje restorana "Novak" u Banjaluci objelodanjeno je prije nekoliko mjeseci kada je otac teniskog asa i vlasnik kompanije "Family Sport" Srđan Đoković u Kalinićevoj pratnji posjetio novoizgrađeni motel na Banj brdu.

Banj brdo je najpoznatije banjalučko izletište i nalazi se na južnoj strani grada na 431 metar nadmorske visine. Sa njega se pruža panoramski pogled na grad, a izletište je bogato šumom, stazama za šetnju i planinarenje, izvorima vode za piće i uređenim mjestima za odmor i razonodu.

Banj brdu je onemogućen prilaz automobilima, a nije poznato da li će rampa ostati spuštena i poslije otvaranja restorana. Predstavnici gradske vlasti istakli su da su argumenti za i protiv rampe na analizi.

Lanac restorana

Porodica Đoković pod svojom franšizom ima dva restorana u Beogradu i jedan na Kopaoniku. Restorani "Novak" na Novom Beogradu i Dorćolu otvoreni su 2008. godine. Restorane krasi poseban enterijer inspirisan teniskim motivima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana