Prijedor: Suficit u budžetu šansa za investicije

S. T.
Prijedor: Suficit u budžetu šansa za investicije

Prijedor - Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je da će grad imati suficit u budžetu koji će biti ili raspoređen u postojeće budžetske stavke ili usmjeren u investiciju za koju se odluči Skupština grada.

- Biće to solidan suficit i kontrolisan - rekao je Pavić na Skupštini grada, gdje su odbornici juče usvojili izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave u 2015. godini.

Pavić je naglasio da Prijedor, u vrijeme kada se mnogi žale da ne mogu pokriti troškove, može da se pohvali time da nikome ne duguje ni najmanji iznos. On je istakao i da su najvažniji privredni subjekti u 2015. godini poslovali pozitivno, kao i sva javna preduzeća, osim "Toplane".

- Naša privreda je izvozno orijentisana i izvoz je veći u zemlje EU nego izvan Unije, što govori o konkurentnosti naše privrede. Pokrivenost uvoza izvozom je 124 odsto, dok je republički i prosjek na nivou BiH 58 odsto - naveo je Pavić.

On je za ovu godinu najavio neke od investicija kao što su asfaltiranje puteva, završetak pijace, te izgradnja i rekonstrukcija društvenih domova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana