Predstavljena Knjiga života - uputstvo za upotrebu

Srna
Predstavljena Knjiga života - uputstvo za upotrebu

Kotor Varoš - U Narodnoj biblioteci u Kotor Varošu večeras je predstavljena knjiga pod nazivom "Knjiga života - uputstvo za upotrebu", autora Steve Selaka iz Banjaluke.

Selak je u 19 poglavlja ove knjige, jezikom pristupačnim svim generacijama, opisao sve bitne stvari koje su potrebne u životu i dao odgovore na brojne životne nedoumice koje ljude sputavaju da budu srećni i ispunjeni u svakom pogledu.


On je naveo da knjiga ima 19 poglavlja, a da prvo govori o njegovom životu, kako je dva puta preživio kliničku smrt i bolovao od teških bolesti.

"Zbog brojnih bolesti i kliničkih smrti, ljekari su me više puta otpisivali, ali danas sam zdrav čovjek, okružen velikom ljubavlju svoje porodice, što sam kroz svoju knjigu želio da prenesem i na druge ljude", rekao je Selak.

Njegova knjiga odgovara i na pitanja kako preživjeti odbijanje ljudi, na koji način adekvatno isplanirati svoje vrijeme, kako slušati ljude i protumačiti njihov govor tijela.

"Veliki dio knjige sam posvetio religijama, koje proučavam još od sedme godine i mnogi stručnjaci su mi rekli da moja knjiga zapravo predstavlja prevod Biblije, jer su u ovom monumentalnom istorijskom djelu sabrane sve tajne života, a ja sam ih približio čitaocima na pristupačan način", zaključio je Selak.

O knjizi su govorili i ugledni privrednik Savo Marjanac i pedagog Mario Knežević, koji su se složili u ocjeni da je ovo iskonski vrijedno djelo, životna autosugestija autora, koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

"Knjiga života - uputstvo za upotrebu" prva je Selakova knjiga i prevedena je na ruski i makedonski jezik. Osim u Kotor Varošu, predstavljena je u Prijedoru, Kostajnici, Kozarskoj Dubici, Srpcu, Gradišci i Prnjavoru.

Selak je napomenuo da za tri godine planira da izda drugu knjigu "Prokletstvo života", o prokletstvu jedne porodice koje traje 150 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana