Praznici produžili agoniju poslije smrti pacijenta

M. L.
Praznici produžili agoniju poslije smrti pacijenta

Banjaluka - Supruga preminulog Siniše Stanića iz Dervente još čeka rezultate vanredne kontrole u zdravstvenim ustanovama u kojima je bio zbrinut i u čiji je rad izrazila ogromnu sumnju.

Tridesetšestogodišnji Stanić je poslije pada na gradilištu sa teškim povredama najprije prevezen u Dom zdravlja u Derventi, a zatim u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka". Iz Doboja je upućen u Univerzitetsko-klinički centar RS, ali je preminuo na putu do Banjaluke. Njegova supruga iznijela je niz optužbi na račun postupanja medicinara u Derventi i Doboju poslije čega je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS naložilo kontrolu u tim zdravstvenim ustanovama.

- Zakonski rok od 60 dana za podnošenje izvještaja je istekao, a u ministarstvu su mi rekli da je kontrola detaljno izvršena i da ću rezultate dobiti za desetak dana. Kazali su mi da izvještaj kasni zbog praznika - kazala je Bojana Stanić.

U Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS su potvrdili da komisija još nije podnijela izvještaj.

- Komisija za vanredni stručni nadzor nije podnijela izvještaj zbog opravdane spriječenosti određenih članova. Mjere koje komisija predloži biće preduzete ukoliko budu utvrđene nepravilnosti u postupanju osoblja u pomenutim zdravstvenim ustanovama - istakli su u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite.

Stanić je bio vlasnik firme "Art lajn", a preminuo je 16. novembra prošle godine nakon što se četiri sata borio da preživi poslije pada sa visine od sedam metara. Njegova supruga u potresnoj ispovijesti "Glasu Srpske" ispričala je kako se pokušavala izboriti za suprugov život, ali i iznijela ozbiljne sumnje da ljekari u Derventi i Doboju nisu dobro i pravovremeno reagovali zbog čega je izgubljeno dragocjeno vrijeme i šansa da mu ranije bude ukazana pomoć u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana