Povratnici u Prijedoru dobijaju građevinski materijal

S. Ta.
Povratnici u Prijedoru dobijaju građevinski materijal

Prijedor - Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković i predstavnik Ministarstva za raseljena lica i izbjeglice FBiH Emira Mešić potpisali su juče u Prijedoru sa 11 korisnika tripartitni ugovor o donaciji građevinskog materijala za sanaciju stambenih objekata.

- Riječ je o povratnicima koji su aplicirali na javni poziv federalnog Ministarstva za raseljena lica i izbjeglice 2012. godine i svi oni su ispunili uslove za dodjelu donacije - potvrdila je Mešićeva. Ona je dodala da će svaki korisnik dobiti specifikaciju materijala koji je doniran, a budući da su tenderske procedure u toku, uskoro se može očekivati i isporuka građevinskog materijala i početak radova.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković, obraćajući se korisnicima paketa za sanaciju kuća, istakao je da ova lokalna zajednica vodi računa o povratnicima i izbjeglim licima, odnosno svima onima koji su u proteklom ratu ostali bez krova nad glavom.

- Davno smo prestali da ljude dijelimo po ovim kategorijama, a ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje smo sproveli sa partnerima, u ovom slučaju sa federalnim ministarstvom, čija donacija će dobro doći našim sugrađanima da saniraju svoje objekte - rekao je Đaković.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana