Plata poslije deset dana štrajka glađu

M. L.
Plata poslije deset dana štrajka glađu

Banjaluka - Radnicima Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Banjaluci danas bi trebalo da bude isplaćeno osam zaostalih plata.

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević izjavio je juče da bi najkasnije danas za ove namjene trebalo da bude uplaćeno 87.000 KM. On je naglasio da je postignut dogovor sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem da novac bude uplaćen i time riješe ovaj problem.

- Ne vjerujem u prazna obećanja i sve dok ne dobijem napismeno, dok ne dobijem zarađene plate, sjediću ovdje, neću odustati - rekla je profesor pedagogije i psihologije u ovom Centru Nada Dakić, koja već deseti dan štrajkuje glađu.

Ovaj vid borbe je započela jer već gotovo godinu nije primila platu, a u istoj situaciji je još sedam njenih kolega. Ističe da od svog posla i rada sa djecom ne odustaje, ali neće odustati ni od borbe za svoja prava.

Roditelji čija djeca borave u Centru pružaju joj podršku i smatraju da nepravda učinjena njoj, ali i ostalim radnicima ove ustanove, mora biti ispravljena.

- Žao mi je što profesor Nada Dakić štrajkuje glađu zbog neisplaćenih plata. Nisam znao šta da joj kažem, ona meni ne vjeruje, kao što mnogima ne vjeruje. Vjerovaće kad dobije svoju platu - kazao je Malešević.                                                                                              

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana