Pacijenti u Novom Goraždu bez zdravstvene zaštite

M. L.
Pacijenti u Novom Goraždu bez zdravstvene zaštite

Novo Goražde - Stanovnici Novog Goražda i dalje nemaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu, osim recepata i uputnica ništa drugo ne mogu dobiti u Domu zdravlja, gdje je situacija i dalje neizvjesna.

Potvrdila je ovo direktor ove zdravstvene ustanove Jelena Gavrilović.

- Pacijenti dobijaju recepte, uputnice i ampule koje imamo u ustanovi. Međutim, najveći problem je sanitetski prevoz, koji nismo u mogućnosti da obezbijedimo ni za najhitnije slučajeve - rekla je Gavrilovićeva.

Načelnik opštine Novo Goražde Dalibor Nešković vjeruje da će u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS uspjeti naći neko rješenje za ovu zdravstvenu ustanovu. Iz Fonda za zdravstvenu zaštitu (FZO) RS podsjećaju da redovno izmiruju svoje obaveze prema ovoj zdravstvenoj ustanovi te da su im pored redovnih uplata doznačili i dodatnih 50.000 KM.

Teška situacija je i u Domu zdravlja u Han Pijesku, gdje ponestaje svega, od gaze, igala do vakutajmera. Specijalista porodične medicine u ovoj zdravstvenoj ustanovi, dr Slaviša Mirović ističe da im je prije nekoliko dana isplaćena jedna palata, a preostalih pet još čekaju.

- Dobili smo platu za avgust prošle godine, kada ćemo dobiti ostale, ne znamo. Pokušavamo da nabavimo još materijala za laboratoriju i ampuliranih lijekova - rekao je Mirović.

                                                                                               

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana