Nesvakidašnji gest poslodavca iz Nove Bile: Radniku poklonio BMW vrijedan 20.000 maraka

A. J.
Nesvakidašnji gest poslodavca iz Nove Bile: Radniku poklonio BMW vrijedan 20.000 maraka

Nova Bila - Vlasnik prevozničke firme "Biljaka trans" Miroslav Biljaka iz Nove Bile u federalnoj opštini Travnik svom radniku Damiru Topaloviću poklonio je automobil BMW vrijedan 20.000 KM.

Ova nesvakidašnja vijest odjeknula je Lašvanskom dolinom poput groma, jer su ovakve priče prava rijetkost.

- Damir je vijest dočekao sa nevjericom. Kada sam mu rekao da mu darujemo BMW, uhvatio se za glavu i počeo da plače. Kod nas radi već 16 godina i nikada nismo imali nesporazum, a kamoli konflikt - ispričao je Biljaka.

Priča da je Damir firmu od prvog dana prihvatio kao svoju i da je vrijedan radnik.

- Zna posao i na njega možemo da računamo u bilo koje doba dana i noći. Zato dobrog radnika treba nagraditi i stimulisati da ostane u firmi. On je taj automobil svojim radom i zalaganjem i zaradio i zaslužio - objasnio je Biljaka.

Ponosni vlasnik automobila ispričao je kako i kada je počeo da radi za kompaniju "Biljaka trans".

- Nakon rata pokrenuo sam vlastiti biznis, ali nisam uspio i Miroslav me zaposlio. Bio sam vozač teretnih kamiona, a kako su godine prolazile, prihvatili su me kao člana porodice - kazao je Topalović.

Priznao je da nije mogao doći sebi kada je čuo da je dobio automobil.

- Bilo je to iznenađenje koje nisam mogao ni da sanjam. Bio sam više puta nagrađivan za svoj rad, ali ovako vrijedan poklon nisam očekivao. Sreća je raditi za poštenog poslodavca koji cijeni vaš rad, znanje i zalaganje - rekao je Topalović.

Preduzeće Miroslava Biljake svojim radnicima daje i regres za godišnji odmor, božićnicu, razne stimulacije, a radnici uzvraćaju korektnim i poslovnim odnosom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana