Laktaši: Sve informacije sa terena u bazi podataka

A. J.
Laktaši: Sve informacije sa terena u bazi podataka

Laktaši - Uspostava adresnog registra od velikog je značaja za opštinu Laktaši, jer ćemo sve informacije sa terena moći identifikovati u bazi podataka.

Ovo je istakao načelnik Laktaša Miroslav Kodžoman, koji je u četvrtak organizovao prijem za švedsku delegaciju sa ambasadorom ove zemlje u BiH Fredrikom Šilerom na čelu.

Povod posjete je realizacija projekta "Izgradnja kapaciteta za poboljšanje zemljišne administracije i procedura u BiH", u okviru kojeg je opština Laktaši 2015. godine potpisala Sporazum o uspostavi adresnog registra sa Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS.

- Došli smo u Laktaše da se upoznamo sa ciljem projekta koji finansira naša vlada i da ispratimo realizaciju projekta adresnog registra. Siguran sam da će ovaj posao biti uspješno završen, jer je projekat od velikog značaja, kako za Laktaše tako i za čitavu BiH - izjavio je Šiler.

Nedostatak adresnog registra u RS se najviše pokazao tokom sprovođenja nedavnog popisa stanovništva, gdje nisu bili usaglašeni ni forma ni sadržaj, a novi projekat će unaprijediti poslovne procese u zemljišnoj administraciji, uz uvođenje softverskih rješenja i procedure. Oblast registra će biti uređena, a biće omogućena i znatno bolja komunikacija, dostupnost i olakšan rad poreskih organa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana