Laktaši: Prioritet obnova kanala i mostova

A. J.
Laktaši: Prioritet obnova kanala i mostova

Laktaši - Opština Laktaši počela je sa ubrzanom sanacijom riječnih korita i kanala uništenih u lanjskim poplavama, a čišćenje vodotoka, te sanacija i podizanje mostova biće prioritet i u narednom periodu.

Načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman koji je obišao radove na čišćenju korita rijeke Bukovice i Vojnog kanala u Trnu, istakao je da je pozitivno iznenađen rezultatima.

U ovoj godini zbog šteta koje su pričinile lanjske poplave u Laktašima je obavljeno čišćenje i regulacija kanala u Klašnicama u dužini od kilometar, te čišćenje korita rijeke Crkvene u Drugovićima u dužini od 490 metara, čija je vrijednost radova iznosila 15.000 KM.

Opština je iz budžeta izdvojila i novac za sanaciju mosta u Jablanu na putu Trn-Jablan, kao i za izgradnju dva mosta u Ćetojevićima na rijeci Vukešnici, te za izgradnju mosta u Papažanima, dva u Riječanima i jednog u Čardačanima.

- Sav novac iz budžeta trebamo usmjeriti na sanaciju kanala i mostova, kako bismo spriječili eventualne nepogode kakve su se desile prošle godine i to nisu jedine aktivnost koju ćemo uraditi na području Laktaša - rekao je Kodžoman.

Najveći akcenat je stavljen na uređenje desne obale rijeke Vrbas, na lokaciji Veliko Blaško - Čardačani jer predstavlja najkritičniju lokaciju na području opštine, kao i na završetak radova oko čišćenja Turjanice i Mahovljanske rijeke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana