Laktaši: Počela informatička obuka

Srna
Laktaši: Počela informatička obuka

Laktaši - Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske počelo je danas u Laktašima sa sprovođenjem druge faze projekta "Moram i mogu više" s ciljem rehabilitacije i informatičke obuke svojih članova, izjavila je Srni predsjednik Udruženja Božica Živković Rajilić.

Rajilićeva kaže da će članice koje završe obuku dobiti tri kompleta informatičke opreme, koji čine laptop, štampač i kopir-aparat.

Ona je navela da je vrijednost ove opreme 1.800 KM, što su velika sredstva za Udruženje, koje četiri godine "nije dobilo nikakvu uplatu ni od koga".

Prema njenim riječima, biće opremljene tri kancelarije - na području Sarajevsko-romanijske regije, Birča i Posavine.

Ona je rekla da će druga faza projekta, koji finansira Vlada Srbije, odnosno Uprava za dijasporu i saradnju sa Srbima u regionu, trajati do 2. marta.

Realizacija projekta "Moram i mogu više" počela je 22. januara, a u prvoj fazi projekta održana je psihološka radionica za dio informatičke obuke za žene žrtve rata.

Rajilićeva je ranije rekla da je važno da članice Udruženja znaju koristiti računar kako bi bile osposobljene za rad na terenu i mogle prikupljati podatke za socijalnu kartu žena žrtava rata.

Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske ima status udruženja od javnog interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana