Laktaši etno 2015: Praznik zanatstva i kućne radinosti

Ž. K.
Laktaši etno 2015: Praznik zanatstva i kućne radinosti

Laktaši - Med i pčelinji proizvodi, čajevi i biljne kreme, opanci, proizvodi od aronije i lavande, tradicionalna jela, domaća vina i sokovi samo su dio asortimana koji su 44 izlagača predstavila na sajmu "Laktaši etno 2015".

Drugi jednodnevni sajam koji je održan u subotu organizovali su opština Laktaši i lokalna turistička organizacija. Ova manifestacija dio je projekata "Unapređenje i razvoj poslovne i kulturne saradnje opštine Laktaši sa dijasporom" i "Migracije i razvoj" koji sprovodi UNDP, a finansira vlada Švajcarske. Čast da otvore ovogodišnji sajam pripala je članovima Kulturno-umjetničkog društva "Soko" iz Minhena čiji je nastup i zanimljive eksponate posmatralo nekoliko stotina posjetilaca.

Načelnik Laktaša Miroslav Kodžoman istakao je da je veoma važna saradnja sa dijasporom koja doprinosi privrednom i ekonomskom rastu lokalne zajednice.

- Održavanje sajma jedinstvena je prilika da se upišemo na turističku mapu Srpske, a ove godine smo uz pomoć pomenutih projekata predstavili sajam i širom Evrope - kazao je Kodžoman izrazivši uvjerenje da će sajam postati tradicionalan i da će u narednim godinama trajati bar dva dana.

Među izlagačima je bilo i Udruženje "Lokalna akciona grupa Savus" koje okuplja veliki broj privrednika iz nekoliko opština.

- Sajam smo iskoristili za promotivnu kampanju s ciljem ukazivanja na važnost kupovine domaćih proizvoda - kazao je predstavnik Udruženja "Savus" Aleksandar Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana