Kotor Varoš: Tri odbornika SNSD-a prešla u DNS

V. K.
Kotor Varoš: Tri odbornika SNSD-a prešla u DNS

Kotor Varoš - Tri odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Kotor Varoš prešla su juče u redove DNS-a, a odluku su obrazložili nezadovoljstvom politikom koju vodi rukovodstvo Opštinskog odbora.

Pristupnicu DNS-a potpisali su dosadašnji šef Kluba odbornika SNSD-a Slađana Šubara, Brane Trifković i Gojko Vučenović. DNS je time vratio status parlamentarne stranke. Poslije lokalnih izbora 2012. godine DNS je imao tri odbornika, ali su se Bojan Đekanović i Dragan Mijić priklonili SDS-u, dok se Miodrag Petrović vratio u PDP. Mijić je u međuvremenu još jednom promijenio stranku i poslije raskola u SDS-u pristupio Izvornoj SDS. Klub SNSD-a je s druge strane sa šest pao na tri odbornika - Branka Ponorca, Ljubinka Trifkovića i Enisu Božičković. Prema nezvaničnim informacijama i Božičkovićeva je na izlaznim vratima SNSD-a.

Šubara je kazala da su se na odlazak odlučili zbog višemjesečnih neslaganja sa stavovima rukovodstva Opštinskog odbora, načelnika opštine Dalibora Vučanovića i preostala dva odbornika SNSD-a.

- Oni su radili mimo stavova vladajuće koalicije na republičkom nivou, a za račun protivničkih političkih opcija. Suprotstavili smo se Vučanovićevom svrstavanju uz koaliciju SDA-SDS-PDP. Takvo djelovanje je udaljilo Kotor Varoš od republičkih institucija i usporilo razvoj opštine - rekla je Šubara.

Predsjednik SNSD-a u Kotor Varošu Goran Kušljić je kazao da odbornici koji su prešli u DNS već duže vrijeme ne poštuju odluke organa stranke.

- Imali su priliku da učestvuju u unutarstranačkim izborima, ali su ih bojkotovali. Inicijator svega je Šubara, koja je direktor osnovne škole, a na čelu Ministarstva prosvjete i kulture RS je kadar DNS-a. Sjednica Kluba odbornika SNSD-a nije održana već pola godine, a Šubara sve to vrijeme pregovora sa DNS-om zarad ličnih interesa i zadržavanja pozicije u školi. Ostali su pod njenim uticajem. Njihovim odlaskom SNSD će biti samo jači - rekao je Kušljić.

U DNS-u se nadaju da novo rukovodstvo SNSD-a neće slijediti politiku prethodnog i da će na idućim lokalnim izborima resurse staviti u službu realizacije programskih ciljeva republičke koalicije SNSD-DNS-SP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana