Kotor Varoš: Jedan dan više za odbojku

Srna
Kotor Varoš: Jedan dan više za odbojku

Kotor Varoš - U okviru projekta "Jedan dan više za odbojku", koji je pokrenula Evropska odbojkaška konfederacija /CEV/, danas se u Kotor Varošu igrala odbojka na više lokacija.

Utakmice su igrane u osnovnim i srednjim školama, Odbojkaškom klubu /OK/ "Kotor Varoš", ali i rekreativno u sportskoj dvorani.


Trener OK "Kotor Varoš" Dragan Zeljković je rekao da je akcija pokrenuta na inicijativu Odbojkaškog saveza Srbije i održava se na današnji dan samo u prestupnim godinama.

"Smisao ove akcije je popularizacija odbojke u Evropi, BiH i Republici Srpskoj, a naš klub je prepoznao napore Odbojkaškog saveza BiH da pokaže da je odbojka sport namijenjen za sve, bez obzira na fizičke sporobnosti, tehničke vještine i poznavanje pravila", rekao je Zeljković.

Svi članovi OK "Kotor Varoš" su učestvovali u današnjoj akciji, a njima su se pridružili nastavnici, profesori i đaci Osnovna škola "Sveti Sava" i Srednjoškolski centar "Nikola Tesla", kao i rekreativci koji su fudbalsku loptu zamijenili odbojkaškom.

"Odbojkaški savez BiH na razne načine pruža podršku svim klubovima, što doprinosi popularizaciji ovog sporta, a zahvaljujući odličnoj organizaciji saveza u prilici smo da učestvujemo na brojnim turnirima i seminarima, gdje nam se pruža mogućnost edukacije i sticanja iskustva", istakao je Zeljković i naglasio da je danas u Kotor Varošu odigrano preko 20 odbojkaških utakmica.

Na osnovu uvida u izvještaje organizatora, Odbojkaški savez BiH će formirati rang-listu na osnovu broja učesnika, načina i kvaliteta organizacije i nagraditi tri nabolja kluba iz svakog entitetskog saveza. Prvoplasirani će dobiti 10 "mikasa" lopti, drugoplasirani pet lopti, a trećeplasirani tri odbojkaške mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana