Ivanića, Pavić: Zajednički cilj promocija Prijedora

S. Ta.
Ivanića, Pavić: Zajednički cilj promocija Prijedora

Prijedor - Namjera zajedničkih institucija je da grad Prijedor promovišu kao jedan od gradova koji je veoma važan za RS, ali i za cijelu BiH, rekao je juče član Predsjedništva BiH iz RS Mladen Ivanić nakon razgovora sa gradonačelnikom Prijedora Markom Pavićem.

- Postoji izuzetno dobra saradnja institucija na nivou BiH i grada Prijedora i podržavani su projekti koji su dolazili iz ovog grada, a dogovorili smo slične aktivnosti i u vremenu koje dolazi - rekao je Ivanić.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić istakao je da je Ivanića upoznao za rezultatima koje je Prijedor postigao, ali i sa poteškoćama sa kojima se susreće.

- Naša privreda posluje tako da je pokrivenost uvoza izvozom 120 odsto, a broj nezaposlenih je sa 13.000 smanjen na oko 7.000 - istakao je Pavić. On je dodao da je Ivanića upoznao i sa činjenicom da su politički i svaki drugi odnosi na nivou ove lokalne zajednice povoljni.

Ivanić je dodao da su PDP i DNS primjeri kako dvije partije iz različitih koalicija na republičkom nivou mogu veoma dobro sarađivati u lokalu. Ivanić je juče trebalo da posjeti i Gradišku i da se sastane sa lokalnim rukovodstvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana