Gradnja puta Kneževo-Kotor Varoš ne smije biti uzaludan posao

A. J.
Gradnja puta Kneževo-Kotor Varoš ne smije biti uzaludan posao

Kotor Varoš - Ministarstvo saobraćaja i veza RS će u narednom periodu pokušati da iznađe rješenje kako bi do zime bila asfaltirana pripremljena dionica regionalnog puta Kotor Varoš - Kneževo.

- Pokušaćemo da dođemo do rješenja sa upravom preduzeća "Putevi RS", koje je i investitor radova, kako sve što je do sada urađeno na ovoj dionici ne bi bilo uzalud - kažu u ministarstvu. Istakli su da u svom budžetu trenutno nemaju obezbijeđena sredstva iz kojih bi mogli pomoći realizaciju projekta.

Izgradnja regionalnog puta Kotor Varoš - Kneževo obustavljena je proljetos zbog nedostatka novca u budžetu javnog preduzeća "Putevi RS".

Dobar dio obavljenih radova mogao bi propasti, a time bi i uloženi novac bio bačen u vodu, jer će kiša i snijeg uzrokovati štetu na dionici spremnoj za asfaltiranje. U izgradnju najkraće veze između Kotor Varoša i Kneževa do sada je uloženo oko šest miliona maraka.

Izvođač radova, preduzeće "Niskogradnja" iz Laktaša, do sada je završio oko polovine posla probivši na vrlo nepristupačnom terenu trasu dugu oko pet kilometara i pripremivši za asfaltiranje četiri kilometra puta.

Nadolazeća zima, međutim, prijeti da odnese kompletnu tampon zonu, odnosno nasip, što znači nove troškove ukoliko ne dođe do hitnog asfaltiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana