Gradiška: Voda stigla u 20 sela

M. V.
Gradiška: Voda stigla u 20 sela

Gradiška - Izgradnjom vodovodne mreže u dužini od tri kilometra u gradiškoj mjesnoj zajednici Laminci riješen je dugogodišnji problem snabdijevanja vodom 20 potkozarskih i potprosarskih sela čiji su stanovnici pitku vodu imali samo povremeno.

Na svečanosti koja je u subotu uveče upriličena u Lamincima povodom okončanja dvogodišnjeg projekta čiji je nosilac bilo preduzeće "Vodovod" Gradiška, direktor ovog preduzeća Mićo Ristić pojasnio je da je izgrađen primarni vod koji će omogućiti da vodu iz gradiškog vodovoda dobije veliki broj domaćinstava.

- Sekundarni vod širimo prema drugim dijelovima u skladu sa potrebama stanovništva. Završetkom projekta snabdijevanja vodom potkozarskih sela i izgradnjom vodovoda u Kozincima, Lamincima, Jablanici i okolnim selima stekli smo uslove za priključenje više od 1.500 domaćinstava na gradski vodovod - istakao je Ristić dodavši da je 50 odsto vrijednosti projekta finansirao "Vodovod", a drugu polovinu platiće korisnici kroz cijenu priključka koja iznosi od 2.200 do 3.500 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana