Grad sunca otvara 1.500 radnih mjesta

R. Mi.
Grad sunca otvara 1.500 radnih mjesta

Trebinje - Biznismen Rodoljub Drašković i proslavljeni režiser Emir Kusturica će uz pomoć Vlade Srpske i "Hidroelektrana na Trebišnjici" učestvovati u realizaciji projekta "Grad sunca" na području Trebinja vrijednog više od 100 miliona evra.

Kako je pojasnio Drašković, koji je juče ozvaničio početak radova, u narednih pet godina biće uloženo po 20 miliona evra u "Novo Trebinje", koje će se prostirati na 80 hektara. Realizacijom ovog projekta biće otvoreno 1.500 radnih mjesta, a na projektu "Grad sunca" će biti angažovano oko 1.500 neimara iz Hercegovine.

Drašković je rekao da će u saradnji sa "Hidroelektranama na Trebišnjici" biti izgrađen akva park sa olimpijskim bazenom, a u saradnji sa Kusturicom "Filmski grad".

U okviru "Grada sunca" biće izgrađen hotel sa šest zvjezdica, staza za "formulu jedan", biciklistička i trim staza, hala sportova sa otvorenim terenima, golf tereni, aerodrom i drugi sadržaji.

Kusturica je ocijenio da će se "Filmski grad" odlično uklopiti u "Grad sunca" jer se nalazi na jednoj tački koja obezbjeđuje veliki broj sunčanih dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana