Gajić i Selaković razgovarali o izgradnji muzejskog kompleksa u rodnom selu Filipa Višnjića

Srna
Gajić i Selaković razgovarali o izgradnji muzejskog kompleksa u rodnom selu Filipa Višnjića

BEOGRAD - Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Ugljevik Dragan Gajić razgovarao je sa ministrom kulture Republike Srbije Nikolom Selakovićem o inicijativi da se izgradi novi muzejski kompleks rodne kuće Filipa Višnjića u Gornjoj Trnovi.

-Uvjeren sam da će Srbija po istom modelu kako je pomogla da se obnovi rodna kuća Branka Ćopića u Hašanima, podržati naš Ugljevik i omogućiti izgradnju ovog muzejskog kompleksa u Gornjoj Trnovi, u našem Ugljeviku i na našoj Majevici, rodnom kraju našeg Višnjića koji je guslama i pjesmom proslavio ovaj kraj gdje god da srpski rod živi - istakao je Gajić.

Dodao je da je zato pozvao ministra Selakovića da poslije izbora posjeti Ugljevik i da zajedno polože kamen temeljac za muzejski kompleks rodne kuće Filipa Višnjića.

-Na taj način ne samo da ćemo se odužiti jednom od najpoznatijih srpskih guslara i tvoraca narodnih pjesama, već ćemo osnažiti i naš kraj, stvoriti dobru mogućnost za kulturni, ekonomski i turistički razvoj naše opštine, a prije svega, jačati saradnju i neraskidive veza sa našom braćom sa druge strane Drine - naglasio je kandidat SNSD-a za načelnika opštine Ugljevik.

Istakao je da je cilj SNSD-a i njega kao budućeg načelnika opštine da Ugljevik postane mjesto kulture, očuvanja srpskog nasljeđa i nezaobilazna destinacija koju će posjećivati svi osnovci i srednjoškolci iz Republike Srpske i Srbije, te naj način učiti o našim istim srpskim korijenima i srpskom identitetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana