Foča, Palame: Sjećanje na junake koji su živote ugradili u RS

R. Đ.
Foča, Palame: Sjećanje na junake koji su živote ugradili u RS

Foča - Služenjem parastosa, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Centralnom spomen-obilježju palim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, te posjetom spomen-sobi u Foči je juče obilježen Dan boraca VRS.

Ovo je bila prilika da se sve generacije poklone junacima koji su časno branili otadžbinu, ali i da se ukaže na probleme demobilisanih boraca.

- Gorući problem je zapošljavanje demobilisanih boraca, kojih je u Foči oko 3.000 - rekao je predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Foča Srđan Stanković.

Više od 500 fočanskih boraca ugradilo je svoje živote u temelje Srpske boreći se za slobodu. Demobilisani borci su poručili da su odbranili Srpsku, ali institucije moraju više da brinu o njima.

Parastosom u crkvi Uspenja presvete Bogorodice za poginule i umrle borce, te polaganjem vijenaca na Centralno spomen-obilježje, Boračka organizacija Pale juče je obilježila Dan boraca. Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina je naglasio da svi zajedno treba da cijenimo i njegujemo tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata, uključujući i mlade naraštaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana