Foča: Nabujali potok presjekao put mještanima Prevraća

R. Đ.
Foča: Nabujali potok presjekao put mještanima Prevraća

Foča - Nabujali potok u prigradskom fočanskom naselju Prevrać presjekao je juče lokalni put zbog čega su mještani ostali odsječeni od ostatka opštine, a ni djeca nisu mogla do škole.

Mještani pričaju da je prevraćki potok nabujao za dvije noći, a bujica je nosila sve pred sobom.

- Nivo vode povećao se za deset puta. Mi smo pokušali da probijamo propuste, ali nismo uspjeli. Pozvao sam policiju, vatrogasce, a oni su nas uputili na Civilnu zaštitu. Praktično smo odsječeni, ne možemo nikuda, djeca ne mogu u školu, a ovdje žive i studenti - ispričao je mještanin Dragan Sekulović. Njegov komšija Zoran Davidović priča da je jedva uspio da skloni automobil ispred bujice.

- Pozvala me komšinica da mi kaže kakva je situacija. Automobil mi je bio parkiran ispred, ali uspio sam da ga sklonim. Voda je krenula i začepila propust. Strašno je, a ništa ne možemo uraditi. Ako i ovako ostane, dobro je, a  ako nastavi da pada, biće još gore. Strahujemo za kuće - ispričao je Davidović.

U Opštinskom štabu Civilne zaštite Foča potvrdili su da će mehanizacija ubrzo izaći na teren kako bi sanirala klizište i odrone koji su presjekli put.

- Začepljen je propust i otežano kretanje stanovništva, ali očekujemo da će to biti brzo riješeno - rekao je šef Odsjeka Civilne zaštite u Foči Čedo Zelović.

On je dodao da su zbog obilnih kišnih padavina prethodnih dana vodostaji svih rijeka na području Foče u porastu, ali da nema opasnosti od izlivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana