Foča: Krov nad glavom dobile sve boračke porodice

R. Đ.
Foča: Krov nad glavom dobile sve boračke porodice

Foča - Krov nad glavom je od 2013. godine do danas u Foči dobilo stotinu porodica poginulih boraca i ratnih-vojnih invalida, čime je završen projekat stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija u ovoj opštini.

Stanove je dobila 61 porodica, dok su za 39 porodica isplaćena nepovratna sredstva, zahvaljujući čemu su te porodice riješile svoj stambeni problem.

- Za porodice poginulih boraca i RVI u ovoj godini su izgrađene dvije stambene zgrade, u Karađorđevoj ulici sa 12 stanova i u ulici Cara Lazara sa 10 stanova, koji će ovih dana biti useljeni - rekao je načelnik Foče Radisav Mašić.

On je dodao da je na ovaj način u Foči završeno stambeno zbrinjavanje svih porodica poginulih boraca i RVI od prve do četvrte kategorije, koje su se javile na konkurs 2007. godine.

Iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS do kraja godine najavljuju raspisivanje novog konkursa za one koji iz različitih razloga do kraja 2007. nisu uspjeli da se prijave.

Novac je obezbijedila Vlada RS, uz učešće opštine oko 30 odsto, a koje se sastoji u obezbjeđivanju infrastrukture i projektne dokumentacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana