Eparhija tražila zabranu prodaje dijela kasarne

R. Mi.
Eparhija tražila zabranu prodaje dijela kasarne

Trebinje - Skupština grada Trebinja zadužila je nadležno gradsko odjeljenje da u saradnji sa Pravobranilaštvom RS preduzme sve mjere s ciljem osporavanja rješenja Okružnog privrednog suda o privremenoj zabrani raspolaganja dijelom neperspektivne vojne imovine u krugu bivše kasarne "Luka Vukalović".

Iako je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević tvrdio da je riječ o zabrani korišćenja cjelokupne imovine u krugu kasarne, iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske poručuju da se mjera obezbjeđenja koju je tražila Eparhija ne odnosi na cijelu bivšu kasarnu "Luka Vukalović" već na parcelu od 8.678 metara kvadratnih.

Potrebu održavanja vanredne sjednice osporavala je opozicija tvrdeći da je Vučurević obmanuo i javnost i odbornike dezinformacijama da je blokirana imovina praktično cijele kasarne, čime je jedno pravno pitanje pretvorio u čisto političko.

Vučurević je rekao da se ta imovina, shodno zakonu, ne može nikom poklanjati bez licitacije i naknade, zbog čega ni zaključak Vlade RS iz 2007. godine da dio ove imovine bude dodijeljen Eparhiji bez naknade nije bilo moguće realizovati u zakonskoj proceduri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana