Domaćinstva u Semberiji bolje snabdjevena strujom

Lj. A.
Domaćinstva u Semberiji bolje snabdjevena strujom

Bijeljina - Preduzeće "Elektro-Bijeljina" pustilo je juče u rad trafo-stanicu "Glavičice-Staro selo 2" zahvaljujući čemu će znatno biti poboljšan kvalitet snabdijevanja strujom u ovom dijelu Semberije.

Prema riječima direktora "Elektro-Bijeljine" Zlatana Lazarevića, projekat je vrijedan 60.000 maraka, a finansiran je iz vlastitih sredstava.

- Puštanje u sistem ove trafo-stanice dokaz je kontinuiranog unapređenja i podizanja kvaliteta distributivne mreže, ali i ravnomjernog razvoja snabdijevanja strujom Semberije i drugih područja koje pokriva "Elektro-Bijeljina" - kazao je Lazarević.

On je rekao da će puštanjem u rad trafo-stanice "Glavičice-Staro selo 2" mreža biti rasterećena, a kvalitet nemjerljiv i dodao da je snaga nove trafo-stanice 250 kilovolta.

- Jedan dio potrošača će imati mnogo bolji napon, jer smo dio njih prebacili sa TS "Glavičice 2", a i bitno smo rasteretili TS "Staro selo". Direktnu korist će imati oko 80 kupaca, dok će indirektno poboljšanje u snabdijevanju strujom imati njih 150 - kazao je Lazarević i podsjetio da je "Elektro-Bijeljina" nedavno pustila u rad još nekoliko elektroenergetskih objekata.

Predsjednik Mjesne zajednice Glavičice Stanko Knežević je kazao da su mještani Glavičica i okolnih sela zadovoljni što će konačno imati bolje snabdijevanje strujom.

- Slab napon struje je predstavljao veliki problem u domaćinstvima. Nadamo se da će sada biti bolje - rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana