Doderovima hitno potrebna pomoć

R. Đ.
Doderovima hitno potrebna pomoć

Foča - Načelnik opštine Foča Radisav Mašić posjetio je juče oboljelog demobilisanog borca, pedesetdevetogodišnjeg Božu Dodera koji sa suprugom i troje djece živi u siromaštvu i uručio im 1.000 maraka.

Mašić je ovoj porodici, koja je više gladna nego sita, obećao i pomoć u rješavanju stambenog pitanja.

- Želimo da im pomognemo. Nije red da ostanu prepušteni sami sebi. Zato smo danas pružili interventnu pomoć, a za trajno rješenje dogovaraćemo se i sa Centrom za socijalni rad i resornim ministarstvom kako bismo našli načine da ih stambeno zbrinemo kako treba - rekao je Mašić.

Boži Doderu, koji je bio odličan borac i veliki radnik, prije pet mjeseci zbog gangrene je amputirana desna noga. Malo prije toga ostao je bez posla. Socijalna pomoć od 160 maraka ne može pokriti troškove lijekova i kirije.

- Troje djece ide u školu, a ovaj prostor je mali, pun vlage. Najgore mi je što ne mogu da zarađujem za porodicu, a hranu nam često daju i komšije. Pomogao nam je i načelnik i hvala mu, ima i ljudi koji pomažu u hrani, odjeći - priča Doder.

Svi koji žele da pomognu Doderovima mogu uplatiti pomoć na tekući račun u Hipo Alpe Adrija banci broj: 5521153514595622.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana