Doboj: Vlast odbila da raspravlja o poplavama

G.S.
Doboj: Vlast odbila da raspravlja o poplavama

Doboj - Skupštinska većina u Doboju odbila je da na jučerašnjem zasjedanju lokalnog parlamenta, na zahtjev Kluba odbornika SNSD-a, raspravlja o izvještaju Anketnog odbora NSRS za utvrđivanje činjenica o djelovanju nadležnih organa i organizacija u vezi sa poplavama iz maja 2014.

Prema riječima predsjednika Kluba SNSD-a u Skupštini grada Doboja Sanje Vulić, na sjednici održanoj 1. jula 2014. godine, kada su usvojili izvještaj o poplavama, raspolagali su šturim informacijama.

- Tada smo donijeli zaključak u vezi sa poplavama koji je očigledno bio nakaradan. Vidjećemo kakva će biti odluka NSRS, ali činjenice su nešto sasvim drugo u odnosu na ono što pozicija govori. Isto tako, činjenica je da mi ne znamo gdje se gradonačelnik nalazio za vrijeme poplava - izjavila je Vulićeva. Odbornik SP-a Srđan Todorović smatra da je Doboj poplavljen prije poplave.

- Poplavila ga je ova vlast i uništila sve što vrijedi. Grad je unakažen prije poplave, koja je samo ogoljela stanje - smatra Todorović. Međutim, pozicija je poručila da je Skupština usvojila izvještaj u kojem je sve rečeno.

- Nismo to uvrstili na dnevni red jer smo svojim izvještajem sve rekli - rekao je šef Kluba odbornika SDS-a u Skupštini Doboja Danijel Jošić.

Anketni odbor NSRS u izvještaju je utvrdio da se tragedija mogla spriječiti da je opasnost oglašena na vrijeme. Ranije je gradonačelnik Doboja Obren Petrović izjavio da nije tačno da opasnost nije oglašena na vrijeme.

Sjednicu Skupštine juče su napustili svi odbornici opozicije nakon što je odbijen zahtjev predsjednika Kluba odbornika SNSD-a da predsjedavajući Esmin Mahmutović da pauzu. U SNSD-u su istakli da zbog povrede poslovnika, bahatosti i bezobrazluka predsjednika Skupštine napuštaju sjednicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana